Stotinjak sinjskih učenika na Kids Cro Raceu

 Stotinjak sinjskih učenika na Kids Cro Raceu

Gotovo stotinu sinjskih učenika danas je sudjelovalo na Kids Cro Race utrci koja se održala na Biljegu na Alkarskom trkalištu.

Sudjelovalo je gotovo stotinu djevojčica i dječaka, učenika sinjskih osnovnih škola fra Pavla Vučkovića i Ivana Lovrića.

Bili su podijeljeni u četiri kategorije, djevojčice 9 i 10 godina i dječaci 9 i 10 godina, odnosno djevojčice 11 i 12 godina, te dječaci 11 i 12 godina. Svatko od njih je imao pravo jednom voziti bicikl stacioniran na trenažer, u grupi s još najviše 5 vršnjaka. Vožnja je za vrijeme vrtnje pedala u trajanju od 2 minute bila projicirana na velikom ekranu, poput video igara koje svi poznajemo.

Za vrijeme natjecanja malim natjecateljima pridružio se i gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, dijeleći im bombone.

Prije proglašenja pobjednika, održana je još jedna hvalevrijedna akcija organizatora – igra razvrstavanja otpada. Dvije skupine, djevojčice i dječaci, su se natjecali tko će prije nerazvrstani otpad iz spremnika ‘Ostalo’ pospremiti u pripadajuće spremnike za plastiku (žuti spremnik), staklo (zeleni spremnik), papir (plavi spremnik) i metal (crveni spremnik). Tu su se boljima pokazali dečki, koji su posao obavili dvije sekunde brže od djevojčica. Time se biciklizam pokazao kao ekološki osviješten sport koji mladima želi ukazati na važnost razvrstavanja kućanskog otpada.

Na kraju su, nakon 15 skupina djevojčica i dječaka koji su danas pedalirali na pozornici Cro Racea, proglašeni najbolji po kategorijama. Među djevojčicama od 9 do 10 godina najbolja je Leandra Vuković, u istoj kategoriji dječaka Ivan Dražić. Među djevojčicama od 11 do 12 godina najbolje vrijeme imala je Mia Glavurdić, dok je u istoj kategoriji među dječacima najbrže pedalirao Marin Skejo. Oni ulaze u konkurenciju s djecom iz Kids Cro Race utrka koje će se u sljedećim danima organizirati u drugim mjestima ciljeva etapa Cro Racea.

20230926_131237 (online-video-cutter.com) Preuzmi

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave