Veliki test kupovnih sirnica

 Veliki test kupovnih sirnica

Foto: ilustracija

Sirnica ili pinca je dalmatinski kolač od dizanog tijesta koji se tradicionalno priprema za Uskrs. Postoje raznovrsni recepti koje su naše domaćice po svom ukusu i afinitetima razvile, ali za nas koji nismo vješti u pečenju domaćih sirnica ostaju nam na raspolaganju kupovne sirnice.

Koju kupovnu sirnicu odabrati? Za Vas smo napravili veliki test kupovnih sirnica na temelju okusa, mirisa i dužine trajanja sočnosti sirnice, a rezultate pročitajte u nastavku.

Prije Velikog tjedna kupili smo četiri vrste kupovnih sirnica različitih proizvođača.

Prva sirnica koju smo isprobali je iz pekare Mlinar. Kada smo je otvorili, bila je sočna, ukusna i mirišljava. Pozitivna stvar je da i nakon dva dana od otvaranja je ostala sočna i nije se osušila. Cijena sirnice je oko 2 eura.

4,8/5

Foto: konzum.hr

Sirnica koju smo drugu testirali je iz Bobisa. Na Bobisovu sirnicu smo svi navikli da je kvalitetna i ukusna, ali zanimalo nas je da li se ovogodišnja kvaliteta promijenila u usporedbi s prethodnim godinama. Za nas ljubitelje sirnica, Bobisova sirnica se nije promijenila, dapače ostala je ista kao i prethodnih godina. Mirišljava, sočna, sa velikom količinom šećera na vrhu, definitivno nas je osvojila svojim ukusom. Cijena sirnice je također oko 2 eura.

5/5

Foto: tommy.hr

Treća sirnica koju smo testirali je iz pekare Babić. Dobra je ukusom i mirisom, ali ništa više od toga, u usporedbi s ove dvije prethodne. Jedina mana joj je da se brzo osuši i bude suha nakon otvaranja, ali svejedno se pojela. Cijena oko 2 eura.

4,5/5

Foto: njuškalo.hr

Četvrta sirnica koju smo kušali je iz Lidla. Cjenovno najjeftinija, ukusom dobra, sočna i mirišljava. Mana ovoj sirnici je da se brzo osuši i bude suha nakon otvaranja. Cijena joj je 1,35 eura.

4,5/5

Foto: lidl.hr
Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave