U prepunom kinu izvedena glazbeno-scenska predstava ‘Bitka za Vukovar’

 U prepunom kinu izvedena glazbeno-scenska predstava ‘Bitka za Vukovar’

Sinoć je u prepunoj dvorani Gradskog kina Sinj izvedena glazbeno-scenska predstavu ‘Bitka za Vukovar’.

Riječ je o antiratnoj, edukativnoj predstavi i filmu autora Damira Plavšića, vukovarskog branitelja koji se borio za Vukovar od samog početka do kraja i koji je po padu grada zarobljen te je prošao zarobljeništvo u tri srpska koncentracijska logora. Plavšić kroz svoje predstave promovira sjećanje na bitku za Vukovar, domoljublje, katoličku vjeru i zajedništvo hrvatskog naroda.

Glazbeno-scenska predstava ‘Bitka za Vukovar’ u Sinju je izvedena u organizaciji Grada Sinja i uz suorganizaciju Udruge 126. brigade HV, a u njoj su nastupila djeca osnovnih škola s područja Grada Sinja, a nazočnima su se prigodnim riječima obratili gradonačelnik Sinja Miro Bulj i predstavnici Udruge 126. brigade HV-a. među brojnom publikom bili su sinjski srednjoškolci i osnovnoškolci.

Predstava je do sada izvedena u više od 200 gradova u Hrvatskoj i svijetu, od Novog Zelanda, preko Australije, Sjeverne i Južne Amerike do više država u EU, a pogledalo ju je više od 98 tisuća gledatelja. U predstavi je nastupilo više od 9.500 izvođača. Ova predstava jedina u Hrvatskoj ima posebnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te preporuku i suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje, za prikazivanje djeci školskog uzrasta i mladima.

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave