“Sigurnost u cestovnom prometu“- održane edukacije u sinjskim srednjim školama

 “Sigurnost u cestovnom prometu“- održane edukacije u sinjskim srednjim školama

U sklopu projektne aktivnosti „Sigurnost u cestovnom prometu“ održana je edukacija učenika završnih razreda na temu „Promet kroz prizmu ovisnosti“

Dana 2. veljače 2024. godine u Sinju u Gimnaziji „Dinka Šimunovića“, Srednjoj strukovnoj školi Bana J. Jelačića“ i Tehničkoj i industrijskoj školi „Ruđera Boškovića“ u sklopu projektne aktivnosti „Sigurnost u cestovnom prometu“ održana je edukacija učenika završnih razreda na temu „Promet kroz prizmu ovisnosti“.

Edukaciju je provodio djelatnik Ureda načelnika u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Sinj, Marijom Čačija, Ivanom Bilićem i Matkom Jukić Bračulj te predstavnikom HAK-a Sinj Ištvanom Kerekešem dipl. ing. prometa.Edukacije su bile interaktivnog karaktera u trajanju od jednog školskog sata, a istoj su uz učenike bili nazočni i nastavnici, a zahvaćene su slijedeće tematske cijeline:

  • sigurno sudjelovanje u prometu u svojstvu vozača osobnog automobila, motocikla, bicikla, putnika i/ili pješaka
  • odgovorno ponašanje prilikom prijevoza u školskim autobusima odnosno vozilima javnog prometa,biciklisti u prometu na javnim cestama
  • utjecaj alkohola, droga i drugih opojnih sredstava na sigurno sudjelovanje u prometu
  • korištenje mobitela kod sudjelovanja u prometu

Pitanja učenika odnosila su se uglavnom na opasnosti sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola i droga, rizična ponašanja u prometu kao što su korištenje mobitela i nenošenje zaštitne opreme kod vozača bicikla, mopeda i motocikla.

Spomenute edukativne aktivnosti planiraju se nastaviti i u drugim obrazovnim institucijama na području županije.

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave