Predstava Semafor gostuje u Sinju

 Predstava Semafor gostuje u Sinju

U Gradskom kinu Sinj u petak, 28. travnja s početkom u 20 sati gostuje predstava Semafor, autorice Petre Cicvarić.

Ovo je priča o raspadanju te ponovnom sastavljanju jedne obitelji koja saznaje da njihov najmlađi član, sin Vigo, ima poremećaj iz spektra autizma. Cijelu obiteljsku priču saznajemo od Mile, Vigove starije sestre, koja se nalazi u policijskoj postaji, ali zašto je tamo, nećemo vam još otkriti. Kako se svi članovi obitelji nose s dijagnozom te je li Vigo prihvaćen ili osuđivan u društvu, saznajte u ovoj predstavi.

Semafor je priča o raspadanju te ponovnom sastavljanju jedne obitelji koja saznaje kako njihov član, najmlađi sin Vigo, ima poremećaj u spektru autizma.

Cijelu obiteljsku priču saznajemo od Vigove starije sestre Mile, koja se nalazi u policijskoj postaji.

Kako se članovi obitelji nose s Vigovom dijagnozom te je li Vigo prihvaćen ili osuđivan u društvu, kako se Mila našla u policijskoj postaji te kako su povezani ona, njen brat i semafor, saznajte u predstavi Semafor.

Ovom se predstavom želi senzibilizirati javnost, maknuti stigma s autizma te pokazati kako trebamo njegovati ono nešto drukčije u svima nama.

Predstava je nastala u suradnji s karlovačkom udurugom Frendofon koja se bavi inkluzijom djece i mladih s teškoćama u razvoju.Režiju potpisuje Peđa Gvozdić, asistentica redatelja je Maja Huber, koja je ujedno radila i na pokretu.

Tekst je napisala Petra Cicvarić, za glazbu je zaslužan Damir Šimunović, kostimografiju potpisuje Morana Petrović, scenografiju Ivan Botički.

Glume: Andro Damiš, Ana Šantar, Peđa Gvozdić, Petra Cicvarić, Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Nikola Nedoć, Lovorka Trdin.

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave