Petar Marasović :”SPASITE ŽIVOT jer LIJEK JE U NAMA!!!” Akcija dobrovoljnog darivanja krvi i upisa u Hrvatski Registar darivatelja krvotvornih matičnih stanica

 Petar Marasović :”SPASITE ŽIVOT jer  LIJEK JE U NAMA!!!” Akcija dobrovoljnog darivanja krvi i upisa u Hrvatski Registar darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Na Facebook profilu Petra Marasovića, naišli smo na zanimljivi i inspirativni poziv za sudjelovanje u Akciji darivanja krvi i upisa u Hrvatski Registar darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Petar Marasović uspješno se izliječio od zločudne bolesti – leukemije, kao što nam je rekao njegov donor je iz Njemačke i nažalost nije ga uspio upoznati, ali mu je zahvalan do kraja života što mu je spasio život i omogućio da može živjeti punim plućima i ostvariti se kao čovjek. Njegov inspirativni poziv na akciju pročitajte u nastavku.

Pozdrav svima!

Dopustite da Vas upoznam sa pričom o meni i leukemiji. Krenulo je doslovno preko noći (jedne noćne smjene…) i od zdrave osobe, medicinskog tehničara Hitne medicinske pomoći postao sam –pacijent! Tanka je ta granica… Uglavnom; kemoterapije, povraćanja, nemoć, gubitak kose, pa opet kemoterapije itd. A onda, prije 5 godina, prošao sam postupak transplantacije krvotvornih matičnih stanica (koštane srži).

Zahvaljujući radu Zaklada Ana Rukavina i nesebičnom činu dobrote potpunog stranca, danas sam živ! Ponovo radim posao koji volim, oženjen sam, živim život!

Nažalost broj oboljelih od leukemije je u porastu, i svatko od Vas zna nekog tko se borio ili se još uvijek bori protiv te bolesti. Svi imaju šansu jer LIJEK JE U NAMA! Moja molba Vama dragi prijatelji je jako jednostavna:

Dođite 13.05.2023 u restoran Restoran Dalmacija – Trilj, od 08:30-13 sati Crveni križ Sinj organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi, a istodobno se možete upisati u Hrvatski Registar darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Pozvane su sve zdrave osobe od 18-40 godina starosti. Ispunite upitnik, ekipa sa Zavoda za Transfuzijsku medicinu KBC Split uzme jednu epruveticu krvi i to je to. Za bilo kakva pitanja tu će biti Dr. Esma Čečuk-Jeličić, koordinator za suradnju Zaklade Ana Rukavina i KBC Split.

Odvojite malo vremena, povedite ekipu, učinite dobro djelo- SPASITE ŽIVOT jer LIJEK JE U NAMA!!!!!”

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave