Ovaj vikend po osvježenje se ide u Sinj! S.A.R.S. Festival slavi veliki 20. Rođendan – Na Party stižu PATRIBREJKERSI

 Ovaj vikend po osvježenje se ide u Sinj! S.A.R.S. Festival slavi veliki 20. Rođendan – Na Party stižu PATRIBREJKERSI

Ovaj vikend nudimo vam savršen recept za spas od toplinskog udara, gužve na obali i grintanja pravac Zagora i Sinj jer na predivnom sinjskom Hipodromu čeka vas jubilarni 20. S.A.R.S. festival! Organizatori su pripremili hrpu dobre glazbe, sajam gramofonskih ploča, slikarske radionice kamp u dubokoj hladovini, a ako baš ne možete a da se ne bućnete, onda osvježenje možete potražiti na sinjskom gradskom bazenu ili na ugodnih +12 °C u Cetini.

Foto:Milan Šabić

U eri kada svako naše malo misto svojih deset ljetnih festivala ima, organizatori, udruga SKUP (Sinjski kulturni urbani pokret), s punim pravom mogu biti ponosni jer su festivalski program održali čak dvadeset godina u kontinuitetu, usprkos brojnim nedaćama (u prvom redu onima financijske prirode), nekoliko promjena lokacije festivala, COVID epizodi itd.

Foto:Milan Šabić

Idejni začetnici festivala davne 2003. krenuli su od ideje sinjskog amaterskog rock susreta, da bi s godinama program bivao sve dalje od amaterskog, a olabavila je i žanrovska odrednica rock susreta. Od amaterskog susreta na kojem su svoje prve glazbene korake napravili više-manje svi lokalni bendovi, S.A.R.S. je odrastao u etabliran i prepoznat festival koji je u Sinj tijekom ovih 20 godina djelovanja doveo većinu najznačajnijih lica regionalne glazbene scene. Zasigurno se ne može zanemariti niti uloga koju je tako koncipiran, nezavisan i alternativan projekt, odigrao u formiranju lokalne, sinjske glazbene scene koja je iznjedrila brojna sjajna imena, među kojima svima vjerojatno najglasnije zvoni MORT.

SKUP-ovci kažu da su za veliki 20. rođendan pripremili posve dobar koncept – u petak se slušaju samo najbolji sinjski bendovi, a subota je rezervirana za goste i susjede. Kako kažu, gosti koje dolaze –Lopoč, Detour, Six Pack i Partibrejkersi – dolaze po prvi put, a dogovoreno je ponovno okupljanje (nekih) legendarnih sinjskih bendova: Radagast, Darkvud, Embrio, Shewa i MORT. Lokacija festivala ostaje ista, predivni sinjski Hipodrom.

20. SARS festival dio je SKUP-ova programa “Kultura u zaleđu” koji se financira iz sredstava podrške Zaklade “Kultura nova” za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata.

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave