Objavljen javni poziv za dodjelu sredstava poljoprivrednicima

 Objavljen javni poziv za dodjelu sredstava poljoprivrednicima

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, kako je i najavio, raspisao  je danas javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti iz Programa potpora poljoprivredi na području Grada Sinja za razdoblje 2022.- 2025. u 2024. godini

Prošle godine sredstva za poticanje poljoprivrednika i poduzetnika na našem području kroz Program potpora u poljoprivredi na području Grada Sinja za razdoblje 2022. – 2025 su povećane u odnosu na prethodne na 159.267 eura (1.200.000,00 kuna), a za poduzetnike 79.633 eura (600.000,00 kuna).

Prethodnih godina Grad Sinj poticao je poljoprivrednu proizvodnju s 500.000,00 kuna, ali je na prijedlog gradonačelnika Mira Bulja izrađen novi Program poticanja poljoprivrednika i poduzetnika te je iznos povećan na 1.500.000,00 kuna od čega je za poljoprivrednike izdvojeno milijun kuna dok je poduzetnicima bilo namijenjeno 500.000, 00 kn. Gradonačelnik je, prateći potrebe poljoprivrednika, iz godinu u godinu povećavao sredstva i prošle godine potpisao čak 118 ugovora s poljoprivrednicima koji su u potpunosti namjenski utrošili sredstva.

Podsjetimo, nakon povećanja poticaja za poljoprivrednike novim Programom uvedena je mjera kojom se primarnim proizvođačima sufinancira otkup poljoprivrednih proizvoda (mlijeka, mesa i povrća), a prvi put Grad je poticao poduzetnike za novoosnovana poduzeća, postojeće gospodarske subjekte, subvencioniranje zapošljavanja te ulaganja u smještajne kapacitete.Ovim Javnim pozivom Grad Sinj će poljoprivrednicima dodijeliti 132.722,80 Eur cca (1.000.000,00kn).Podnošenje prijava na ovaj Javni poziv započinje dana 21. lipnja 2024. godine od 8:00 sati, a traje do utroška sredstava, odnosno do objave Odluke o zatvaranju ovog Javnog poziva.Prijave se podnose preporučenom poštom u poštanskim uredima ili osobno u Pisarnici Grada Sinja, a obrađuju se prema vremenu predaje zahtjeva.Prijave podnesene prije ili poslije propisanog roka, smatrat će se nepravovremene i bit će odbačene.Uz svaku prijavu prilaže se Osnovna dokumentacija koja se prilaže uz sve mjere/podmjere i Dodatna dokumentacija koja je propisana Javnim pozivom za svaku podmjeru pojedinačno.Tekst Javnog poziva, Program i potrebni obrasci mogu se preuzeti ispod ovog teksta, ili osobno na ulazu u zgradi gradske uprave Grada Sinja.Prijave podnesene prije ili poslije propisanog roka, smatrat će se nepravovremene i bit će odbačene pa je važno naglasiti da se prijave ne podnose prije navedenog roka.

OBRAZAC-1-Zahtjev-za-potpore-u-poljoprivredi-2024Preuzmi

OBRAZAC-2-Izjava-o-privoli-i-dvostrukom-financiranjuPreuzmi

OBRAZAC-3-Izjava-o-koristenju-potpora-male-vrijednostiPreuzmi

Javni-poziv__Program-potpora-poljoprivredi__2024_Grad-SinjPreuzmi

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave