Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Sinju

 Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Sinju

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i svetom misom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju je obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
Svijeće za Vukovar upaljene su kod svih javnih, kulturnih i sportskih objekata u Sinju kao i na rotorima i glavnim prometnicama.
Više od tisuću svijeća Udruga Sinjski Maligani upalila je i na SRC Ivica Poljak – Sokol i Andrija Alčić, a tijekom Mimohoda zapaljene su i bengalke.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje počelo je polaganjem vijenaca na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave. Delegaciju Grada Sinja predvodili su zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta i predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Petar Župić koji su s predstavnicima Udruge udovica, djece i roditelja smrtno stradalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće, a vijence su položili predstavnici političkih stranaka, VAD-a i predstavnici Veteranskog centra Sinj.

Nakon toga su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana na istoimenom trgu.
Za sve poginule i umrle branitelje služena je misa u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Misu je predvodio gvardijan sinjskog svetišta fra Marinko Vukman uz koncelebraciju nekoliko svećenika.

Obilježavanje Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje nastavljeno je Mimohodom ulicama grada do Vukovarske ulice i prigodni program ispred Doma mladih.

Obilježavanja Dana sjećanja organizirao je Grad Sinj, a u organizaciju su se uključile braniteljske i civilne udruge, škole i vrtići te mnogobrojni građani koji su paljenjem svijeća odali počast žrtvama Domovinskog rata. Grad Sinj osigurao je 3500 svijeća koje su dijelili predstavnici Braniteljskih udruga udrugama i građanima kako bi Grad Sinj poslao što snažniju poruku Vukovaru kako će plamen postojanja svih žrtava vječno gorjeti u srcima Sinjana.

Udruga UTIS i ove godine je organizirala humanitarnu akciju „Moje svjetlo za moj Vukovar“ čiji prihod će se donirati potrebitim obiteljima u Vukovaru.

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave