Noviteti cvjetnih dekoracija za nadolazeću sezonu vjenčanja

 Noviteti cvjetnih dekoracija za nadolazeću sezonu vjenčanja

Foto: Atelje Cvit

Sezona proljetnih i ljetnih vjenčanja je službeno otvorena. Cvijeće i cvijetne dekoracije sastavni su dio svakog vjenčanja bez obzira gdje se ono održava, u tradicionalnim salama, privatnim kućama za odmor ili na otvorenom u prirodi, cvijeće je uvijek u prvom planu uz mladence, naravno. Savršeni buketi i cvjetne dekoracije trajna su uspomena na najvažniji dan u životu mladenaca.

Koji su trendovi i noviteti u cvjećarstvu, i što mladenci najčešće odabiru za svoj najvažniji dan, upitali smo vlasnicu boutique cvjećarnice Atelje Cvit, specijalizirane za vjenčanja, Goranu Čarić.

Foto:Atelje Cvit

“Novitet ovogodišnje sezone vjenčanja je definitivno luk za fotografiranje. To je najnoviji trend koji će dugo godina ostati u trendu dekoriranja vjenčanja, jer je to mjesto gdje mladenci stvaraju nezaboravne uspomene kroz fotografije sa gostima vjenčanja. Uz moderni, efektivni i personalizirani izgled, svaka mladenka po svojoj želji može dekorirati svoje jedinstveno mjesto za fotografiranje”, govori Gorana.

Foto:Atelje Cvit

“Uz luk za fotografiranje, trend u dekoriranju vjenčanja su i stolne visoke cvijetne instalacije, koje ne zauzimaju mjesta za stolom gostiju, te gosti vjenčanja mogu nesmetano komunicirati bez da ih instalacija ometa. Protočne su i prostor čine raskošnijim, što je i njihova funkcija”, poručuje Čarić.

Foto:Atelje Cvit
Foto:Atelje Cvit

“Što se tiče vjenčanih buketa u trendu su poljsko i sezonsko cvijeće, ali sve je to do odabira mladenki i njezinih afiniteta. U suradnji s mladenkama kreiramo vjenčani buket i savjetujemo koji su trendovi, a i što je trenutno dostupno od cvijeća na području Hrvatske. Imamo sreće što smo dobro povezani sa dobavljačima i distributerima cvijeća, tako da se svaka želja mladenke za posebnom vrstom cvijeća može ispuniti, iako više preferiram sezonsko i domaće cvijeće u izradi vjenčanog buketa”, poručuje vlasnica Atelje Cvit Gorana Čarić.

Foto:Atelje Cvit
Foto:Atelje Cvit

U razgovoru s Goranom otkrila nam je i da se sve veća pozornost mladenaca u dekoriranju prostora za vjenčanja posvećuje glavnom stolu mladenaca.

“Stol za mladence je središte sale i to je mjesto koje mladenci posebno žele istaknuti i tu se možemo poigrati s dekoracijama i cvijetnim aranžmanima, koji ne smetaju mladencima, a efektivni su na fotografijama. Sve zavisi od cvjetnog stila vjenčanja, tako mnoge mladenke se odlučuju za boho stil, gdje dominira zeleno i suho cvijeće, dok se druge mladenke odlučuju za raskošni i elegantni stil, ali sve je do osobnih afiniteta i naravno budžeta za vjenčanje”, govori nam sugovornica Gorana.

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave