Javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola

 Javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i ove godine donio je Zaključak o raspisivanju Javnog natječaja za dodjelu stipendija namijenjenih učenicima srednjih škola.

Riječ je o nastavku dobre prakse sinjskog gradonačelnik Bulja koji je od početka svoga mandata povisio prihodovni cenzus i tako omogućio većem broju srednjoškolaca bezbrižnije školovanje. Podsjećamo, na početku mandata Mira Bulja u Sinju, stipendije za srednjoškolce slabijeg imovinskog stanja primalo je 50 srednjoškolaca dok se, zbog novih pogodnijih mjera, prošle nastavne godine brojka popela na čak 136.
I ove godine cenzusi su nešto viši nego ranije, a povišena je i cijena mjesečne stipendije na 40 eura.


Natjecati se mogu učenici srednjih škola, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Sinja najmanje 6 mjeseci prije objavljivanja Javnog natječaja ako redovito, bez ponavljanja, pohađaju neku od srednjih škola na području Republike Hrvatske, ako im prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva ostvaren u šest (6) mjeseci koji prethode mjesecu objave Natječaja ne prelazi iznos od 230,00 eura i ako ne koriste neku drugu stipendiju ili potporu u svrhu školovanja
Grad Sinj objavljuje Natječaj za dodjelu stipendija srednjoškolcima lošijeg imovinskog statusa u 2021./2022. školskoj godini. Natječaj je otvoren od dana objave na službenim internetskim stranicama Grada Sinja, www.sinj.hr i traje do zaključno 24. rujna 2021. godine.

Stipendije se odobravaju za deset (10) mjeseci u iznosu od 40,00 eura mjesečno.

Zaključak

Javni natječaj

Obrazac prijave

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave