Jadran Lazić otvorio izložbu i proslavio rođendan u Sinju, događaj je okupio brojna poznata lica

 Jadran Lazić otvorio izložbu i proslavio rođendan u Sinju, događaj je okupio brojna poznata lica

Sinoć je Gradska galerija Sikirica u Sinju bila naprosto pretijesna za sve koji su željeli prisustvovati otvorenju izložbe ”Jadran Lazić – 50 godina fotografije”.

U predivnom ambijentu Alkarskih dvora tražilo se mjesto više i strpljivo čekalo na red da se pogledaju ponajbolje Lazićeve fotografije. Izložbu je otvorila ravnateljica Galerije, Dragana Modrić, koja je pozdravila sve prisutne i izrazila svoje zadovoljstvo izložbom, nakon čega se posjetitelja obratio i sam Lazić, a izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Grada Sinja, Miro Bulj koji je još jednom prepričao kako je uopće došlo do ove izložbe.

– Na otvorenju Jadranove izložbe u Zagrebu, rekao sam mu da je imao izložbu u svim gradovima regije, a da nije došao u Sinj odakle su mu korijeni. Naime, Lazićevi potječu iz istog mjesta odakle sam i ja, sa sinjskog Suhača, kuće su nam udaljene niti 100 metara, tako da smo uz šalu i smijeh brzo kliknuli i dogovorili gostovanje izložbe u Sinju.

Riječ je ‘putujućoj izložbi’ koja je obišla sve najveće gradove u regiji, Zagreb, Split, Sarajevo, Zadar, Trogir, Vis, Hvar, Šibenik, a u Sinj je stigla direktno iz Ljubljane. Ogroman interes za izložbu u Sinju svjedoči nam koliko su još i danas Lazićeve fotografije bliske svima jer kako ističe kustosica Ana Žanko u svom tekstu, ”svjedoče kolektivno iskustvo jedne generacije” koja je odrasla uz imena koja su se našla ispred Lazićeva objektiva – Nicholsona, De Nira, Jodie Foster, Terezu Kesoviju, Bowieja, Doris Dragović itd. Nakon otvorenja izložbe bio je planiran after party uz DJ-a, međutim zbog tragedije koja je potresla Cetinsku krajinu, prerane i tragične smrti mlade rukometašice Maje Zorice, after party je otkazan, a druženje se nastavilo u ležernom tonu u restoranu Alkarski dvori. Kako je točno u ponoć padao i Lazićev rođendan, uručena mu je i torta uz najbolje želje za 71. rođendan.

Izložba ostaje otvorena do 27. 10. i može se pogledati u radno vrijeme Galerije.

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave