[GASTRO KUTAK] Ruivo no forno za Čistu srijedu

 [GASTRO KUTAK] Ruivo no forno za Čistu srijedu

Photo: Acozinhar – Blog

Ovotjedni Gastro kutak rezerviran je za tradicionalni portugalski recept Ruivo no forno kojeg možete isprobati na Čistu srijedu.

Sastojci:

  • 2 velike škarpine ili kokota narezane na kriške (oko 1,5 kg ukupno s glavama)
  • 1 crvena paprika
  • 1 konzerva pelate
  • 1 luk
  • 1 lovorov list
  • 2 češnja češnjaka
  • ulje
  • sol i papar
  • 12 krumpira
  • 50 ml bijelog vina
  • svježi korijander

Priprema:

Nasjeckajte luk i češnjak. U tavi zagrijete ulje te dodajte nasjeckani luk i češnjak, zatim i lovorov list, pustite da se sve skupa pirja.

Papriku narežite na sitne kockice i dodajte u dinstanje od luka, kao i nasjeckane stabljike korijandera, pelat narezan na komadiće i bijelo vino. Posolite i popaprite i ostavite da se kuha oko 2 minute.

Zatim dodajte ribu i oguljene krumpire, poklopite tepsiju i pustite da se sve polako kuha, dok se krumpir ne skuha. Po potrebi dodajte malo vode i začinite solju i paprom. Prije posluživanja pospite nasjeckanim korijanderom.

Bom Apetite!

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave