[GASTRO KUTAK] Ruivo no forno za Čistu srijedu
Ovotjedni Gastro kutak rezerviran je za tradicionalni portugalski recept Ruivo no forno kojeg možete isprobati na Čistu srijedu.
Sastojci:
- 2 velike škarpine ili kokota narezane na kriške (oko 1,5 kg ukupno s glavama)
- 1 crvena paprika
- 1 konzerva pelate
- 1 luk
- 1 lovorov list
- 2 češnja češnjaka
- ulje
- sol i papar
- 12 krumpira
- 50 ml bijelog vina
- svježi korijander
Priprema:
Nasjeckajte luk i češnjak. U tavi zagrijete ulje te dodajte nasjeckani luk i češnjak, zatim i lovorov list, pustite da se sve skupa pirja.
Papriku narežite na sitne kockice i dodajte u dinstanje od luka, kao i nasjeckane stabljike korijandera, pelat narezan na komadiće i bijelo vino. Posolite i popaprite i ostavite da se kuha oko 2 minute.
Zatim dodajte ribu i oguljene krumpire, poklopite tepsiju i pustite da se sve polako kuha, dok se krumpir ne skuha. Po potrebi dodajte malo vode i začinite solju i paprom. Prije posluživanja pospite nasjeckanim korijanderom.
Bom Apetite!