[GASTRO KUTAK] Mini Pavlove tortice s jagodama

 [GASTRO KUTAK] Mini Pavlove tortice s jagodama

Photo: Pinterest

Ovotjedni Gastro kutak rezerviran je za desert kao idealni uvod u slatki tjedan ljubavi. Mini Pavlove tortice savršeni su desert za podijeliti ga s voljenom osobom. Jednostavan je za pripremu, a i nije skup. Sve što Vam je potrebno je vrijeme i ljubav! Zaljubite se uz Mini Pavlove tortice!

Sastojci za kore :

  • 3 bjelanjka
  • Prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • Pola žlice octa
  • 150 g šećera
  • 1 žlica gustina

Sastojci za kremu :

  • 650 ml mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g gustina
  • 2 cijela jaja
  • 2 žumanjka

Za ukrašavanje 150 g jagoda izrezanih na červrtine.

Priprema za kore:

  • Bjelanke ostaviti na sobnoj temperaturi 2 do 3 sata.
  • Zagrijati pećnicu na 250°C.
  • Zdjela u kojoj ćete mutiti bjelanke mora biti čista.
  • Pažljivo odvojite bjelanke od žumanjaka.

Tri bjelanka koja su prethodno bila na sobnoj temperaturi mikserom pjenasto umutiti. Zatim dodati prstohvat soli uz miksanje. Postepeno dodavati 150 g šećera, te vanilin šećer i žlicu gustina. Zatim pola žlice octa, miksati dok ne dobijete snijeg . Smjesu prebaciti u slastičarsku vrećicu. Papirom za pečenje obložite lim, te slastičarskom kremom formirajte tortice u obliku gnijezda i stavite ih na pečenje u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 1h i 15 minuta. Za vrijeme pečenja važno je ne otvarati pećnicu. Na kraju ugasite pećnicu i ostavite tortice na otprilike pola sata u njoj.

Priprema za kremu:

2 cijela jaja, 2 žumanjka, 150 g šećera i vanilin šećer ručno umutiti. Kad smjesa postane svijetlo žuta dodati 50 g gustina, pomiješati, a zatim postepeno dodavati 650 ml mlijeka. Prebaciti u lonac i kuhati dok ne dobijete gustu kremu kao puding. Pokriti prozirnom folijom i ohladiti. Kada se krema ohladi napunite slastičarsku vrećicu i punite tortice. Na kraju na tortice dodajte jagode i dekorirajte po želji.

Dobar tek!

(izvor: Pinterest)

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave