[GASTRO KUTAK] Mini Pavlove tortice s jagodama
Ovotjedni Gastro kutak rezerviran je za desert kao idealni uvod u slatki tjedan ljubavi. Mini Pavlove tortice savršeni su desert za podijeliti ga s voljenom osobom. Jednostavan je za pripremu, a i nije skup. Sve što Vam je potrebno je vrijeme i ljubav! Zaljubite se uz Mini Pavlove tortice!
Sastojci za kore :
- 3 bjelanjka
- Prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- Pola žlice octa
- 150 g šećera
- 1 žlica gustina
Sastojci za kremu :
- 650 ml mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 50 g gustina
- 2 cijela jaja
- 2 žumanjka
Za ukrašavanje 150 g jagoda izrezanih na červrtine.
Priprema za kore:
- Bjelanke ostaviti na sobnoj temperaturi 2 do 3 sata.
- Zagrijati pećnicu na 250°C.
- Zdjela u kojoj ćete mutiti bjelanke mora biti čista.
- Pažljivo odvojite bjelanke od žumanjaka.
Tri bjelanka koja su prethodno bila na sobnoj temperaturi mikserom pjenasto umutiti. Zatim dodati prstohvat soli uz miksanje. Postepeno dodavati 150 g šećera, te vanilin šećer i žlicu gustina. Zatim pola žlice octa, miksati dok ne dobijete snijeg . Smjesu prebaciti u slastičarsku vrećicu. Papirom za pečenje obložite lim, te slastičarskom kremom formirajte tortice u obliku gnijezda i stavite ih na pečenje u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 1h i 15 minuta. Za vrijeme pečenja važno je ne otvarati pećnicu. Na kraju ugasite pećnicu i ostavite tortice na otprilike pola sata u njoj.
Priprema za kremu:
2 cijela jaja, 2 žumanjka, 150 g šećera i vanilin šećer ručno umutiti. Kad smjesa postane svijetlo žuta dodati 50 g gustina, pomiješati, a zatim postepeno dodavati 650 ml mlijeka. Prebaciti u lonac i kuhati dok ne dobijete gustu kremu kao puding. Pokriti prozirnom folijom i ohladiti. Kada se krema ohladi napunite slastičarsku vrećicu i punite tortice. Na kraju na tortice dodajte jagode i dekorirajte po želji.
Dobar tek!
(izvor: Pinterest)