[GASTRO KUTAK] Banana bread (kruh)

 [GASTRO KUTAK] Banana bread (kruh)

U današnjem nedjeljnom Gastro kutku donosimo Vam jednostavni i nadasve ukusni Banana bread – kruh.

Povijest Banana bread -a

Banana bread nastao je u Americi 30-ih godina 20. stoljeća s popularizacijom sode bikarbone i praška za pecivo.

Podrijetlo prvog recepta za Banana Bread nije poznato, iako neki nagađaju da je nastao u 18. stoljeću od strane domaćica koje su eksperimentirale s bananama.

60-ih godina došlo je do eksplozije popularnosti Banana Breada zbog jednostavnosti recepta i popularnosti američkih kuharica.

Sastojci:

  1. 3/4 šalice brašna
  2. 1/2 šalice šećera
  3. 1 žličica sode bikarbone
  4. 1/2 žličice soli
  5. 2 velika jaja, sobne temperature
  6. 2 srednje zrele banane, zgnječene (1 šalica)
  7. 1/2 šalice ulja kanole
  8. 1/4 šalice plus 1 žlica neobranog mlijeka
  9. 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  10. 1 šalica nasjeckanih oraha

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 250°. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi pomiješajte jaja, banane, ulje, mlijeko i vaniliju; dodajte u smjesu brašna, miješajući samo dok se ne sjedini, zatim dodati orahe.
  2. Izlijte u namašćenu ili papirom za pečenje obložite kalup za kruh. Po želji dodatno pospite orasima. Pecite sve dok čačkalica ne bude čista, okvirno od 30 do 40 minuta.

Dobar tek!

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave