Delegacije Grada Sinja u Vukovaru i Škabrnji

 Delegacije Grada Sinja u Vukovaru i Škabrnji

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj prije odlaska u Vukovar danas je posjetio Škabrnju, položio vijenac i zapalio svijeću ispred spomenika žrtvama pokolja u Škabrnji:

Danas sam u Škabrnji zapalio svijeću i pomolio se žrtvama srpskog ratnog zločina koji je razorio sve obitelji u Škabrnji, ali nije uspio uništiti sve što je Hrvatsko. Okrutno su ubijali, spaljivali, granatirali, ali nisu zatrli naš narod ni našu budućnost. Našli smo snagu da krenemo dalje, da budemo ljudi, a ne zvijeri poput njih i to još uvijek boli one koji su se nadali da nećemo uspjeti. Kad – tad će svakoga doseći ruka pravde, a mi kao ljudi ćemo ljubavlju, vlastitim primjerom moralnog do etičkih principa osigurati da naša djeca nikada ne prožive užas poput onog šta su krvoloci srbočetnici napravili Hrvatima u Škabrnji“, istaknuo je sinjski Gradonačelnik.

Delegacija Grada Sinja na čelu sa gradonačelnikom Mirom Buljem sutra će biti u Vukovaru gdje se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, a dan poslije 19. studenoga sudjelovati će na obilježavanju žrtava Borova naselja za Domovinu, nakon toga će odati počast žrtvama Veleprometa i Ovčare. Izaslanstvo Grada sinja vijence će položiti i na mjestima pogibije sinjskih heroja Vukovara Ivice Poljaka – Sokola i Andrije Alčića.

Delegacija Grada Sinja, predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Petar Župić i zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, sutra će sudjelovati na obilježavanju 32. godišnjice stradanja Škabrnje.

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave