‘Dan sigurnijeg interneta’: Nagrađeni najbolji natjecatelji kviza ‘SafetyNet-Bitka za sigurnost’

 ‘Dan sigurnijeg interneta’: Nagrađeni najbolji natjecatelji kviza ‘SafetyNet-Bitka za sigurnost’

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj danas,06. veljače 2024. godine obilježen je Dan sigurnijeg interneta.

Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) obilježava se diljem svijeta svake godine, početkom veljače u utorak – drugog dana, drugog tjedna, drugog mjeseca. Tijekom godina, Dan sigurnijeg interneta postao je značajan događaj u kalendaru sigurnosti na internetu. Dan sigurnijeg interneta obilježava u oko 200 zemalja i teritorija na svim kontinentima i doseže milijune ljudi diljem svijeta i ima za cilj podići svijest o novonastalim izazovima u pogledu sigurnosti na internetu.

Uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, Odbora za sigurnost, danas su u policijskoj upravi nagrađeni dva najbolja natjecatelja. Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta nagrađivanjem najboljih sudionika kviza ‘SafetyNet-Bitka za sigurnost’ postala je jako lijepa tradicija, te i na taj način želimo potaknuti djecu i mlade da se igrajući kviz dodatno informiraju i nešto novo nauče. Ove godine najbolji su Ivan Šarić, učenik 1. razreda srednje Klesarske škole Pučišća i Roko Ponoš, učenik 8.razreda u OŠ Trstenik. Uručeni su im pokloni u vidu poklon bona za specijaliziranu trgovinu informatičke opreme. Poklone su im uručili gospodin Ante Radovčić, predstavnik Odbora za sigurnost u Splitsko-dalmatinskoj županiji i načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić.

Preventivni projekt Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji je realiziran u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) i studenata iz udruge DUMP-a, Društva mladih programera, a odnosi se na sigurnost djece na internetu i društvenim mrežama, od nedavno možete instalirati na svoje mobitele.

Web aplikacija-kviz znanja ‘SafetyNet-Bitka za sigurnost’ do sada se nalazila na službenim web stranicama velikog broja osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije, a od sada je možete preuzeti i instalirati kao aplikaciju iz Trgovine Play. Uz veliki trud i zalaganje studenata iz udruge DUMP, postigli smo da je sada moguće kviz instalirati kao aplikaciju iz Trgovine Play, tj. dostupna je na Play Store, a čekamo i odobrenje za App Store.

Aplikacija nije samo za djecu i mlade, već u njoj postoji i Kutak za roditelje koji sadrži veliki broj informacija o preventivnim projektima policije, o štetnim pojavnostima, o načinima zaštite djece kako na Internetu, ali i u realnom životu. Namjera nam je da korisne informacije budu lako dostupne djeci, ali i roditeljima za koje se nadamo da će preuzeti aplikaciju jer je izuzetno koristan izvor informacija posebno kada govorimo od sigurnosti djece na Internetu.

Skeniranjem QR koda s fotografije možete lako preuzeti aplikaciju, informirati se o načinima zaštite djece na Internetu, iskušati svoja znanja u kvizu, ali i saznati veliki broj korisnih informacija kako zaštiti djecu u različitim rizičnim situacijama.Potičite djecu i mlade da se informiraju kako bi se mogli zaštititi od negativnih pojavnosti na internetu. Moramo biti ustrajni u cilju osvješćivanja djece i mladih koliko su vrijedni njihovi osobni podaci, fotografije, detalji privatnog života i iste ne smiju olako dijeliti nepoznatim osobama. Aplikacija i kviz „SafetyNet-Bitka za sigurnost“ educirat će ih kako se zaštititi od negativnih izazova u virtualnom svijetu. Ovu bitku možemo dobiti samo zajedno.

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave