Dan sigurnijeg interneta 2022.godine

 Dan sigurnijeg interneta 2022.godine

Photo: csi.hr

8. veljače 2022. godine – Centar za sigurniji Internet s partnerima i suradnicima organizira obilježavanje Dana sigurnijeg interneta!

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

sinj news

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu. Upravo radi toga, u dugu slogana, trebamo se ujediniti kako bi Internet učinili boljim mjestom za sve nas.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu s Centrom za sigurniji Internet već osmu godinu za redom organizira aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među djecom i mladima, ali i roditeljima.

Ove godine pozivamo sve institucije, organizacije i škole na grupne aktivnosti koje ćete raditi zajedno s djecom i mladima. Svoje sudjelovanje možete prijaviti na slijedećem linku: https://forms.gle/78FdhnMfQr8XctSM7

Za razliku od prethodnih godina, ove godine nagrađujemo razrede/odjeljenja te vas pozivamo da zajednički prijavite svoje sudjelovanje.

Cilj nam je potaknuti razrede/odjeljenja na osmišljavanje radionica s učenicima na zadane teme koje će biti korisne drugima i nakon obilježavanja Dana sigurnijeg interneta te biti dostupne za preuzimanje ostalima zainteresiranima školama/organizacijama koje žele raditi na sigurnosti na internetu  s djecom. Radionice će nakon obilježavanja biti dostupne za preuzimanje na našim web stranicama: www.csi.hr i https://www.dansigurnijeginterneta.org/

Za sve dodatne informacije posjetite stranicu www.csi.hr, službenu Facebook stranicu https://www.facebook.com/csihrv/ ili službeni Instagram profil https://www.instagram.com/csi.hr/

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave