Bogat program 6.Salomon Sinj Traila

 Bogat program 6.Salomon Sinj Traila

U susret 6. izdanju Salomon Sinj Trail, Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure poziva vas na bogat i raznovrsan program za sve uzraste.

Pod ovogodišnjim slganom #POSVE, dan prije tradicionalne utrke, održat će se inspirativno putopisno-avanturističko predavanje ODVAŽI SE: 158 VRHOVA. To je nastavak dosadašnje serije uspješnih mini predavanja, a ovaj put u goste stiže avanturist, planinar i trail trkač Daniel Krstulović Opara koji će ispričati svoju pustolovinu projekta ”TU” u kojem je obišao vrhove Hrvatske trčeći, biciklirajući i veslajući u 65 dana. Predavanje je u petak, 15. rujna 2023. u 19.00 sati na Gradskom bazenu Sinj, a ulaz je besplatan.

U subotu 16. rujna 2023. sa startom na sinjskoj Pijaci počinje 6. Salomon Sinj trail. Kao i do sada, natjecatelji biraju tri poznate, utabanate staze nadahnute Barom (11 km), Čojom (22 km) i Alkom (36 km). Start utrka je u 9.30 (utrke Alka i Čoja) a u 10.00 sati kreće utrka Bara. Utrka je pretposljednje kolo Dalmatinske trail lige, a osim bodova na ljestvici za najbolje, organizatori su uspješno osigurali dodatne ITRA bodove za prestižnu svjetsku utrku Ultra Trail du Mont-Blanc. Za one koji žele još više od utrke, ove godine su izazov nagrade za najbrže trkače na posebnim dijelovima staze, a najbolji trkači će odnijeti bogate nagrade.

Također, u sklopu utrke za odrasle, organizatori najvaljuju prvu dječju utrku u sklopu Salomon Sinj Traila, stoga pozivaju djecu do 12 godina da dođu i okušaju se u kratkoj, 400 m zabavnoj utrci s početkom u 15.00 sati na Gradskom bazenu. Mali sudionici će za uspomenu na sudjelovanje kući ponijeti medenjak Ankicinog slatkog svijeta te simpatičnu majicu od Korijandulice. Sudjelovanje je besplatno, ali se potrebno najaviti na e-mail cetinaadventure@gmail.com

Uz bogat ručak, zabavan program i popodnevno kupanje na bazenu, najavljen je i Sajam outdoor aktivnosti i loklanih proizvođača Cetinskog kraja na prostoru bazena. Ovim Sajmom, organizatorima je želja okupiti sve klubove, agencije, udruge, OPG-ove i društva profesionalaca, rekreativaca i zaljubljenika u prirodu na području Cetinskog kraja kako bi se predstavili široj javnosti, promovirali ljepotu i duh Cetinskog kraja te se međusobno povezali i podržali. Sajam počinje od 11 sati i traje do kasno poslijepodne.

Prijave za puni startni paket koji uključuje i posebno dizajniranu majicu za ovogodšnju utrku traju do 10. rujna 2023. u ponoć, a prijaviti se možete preko web stranice https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1996 . Prijave će biti moguće i na sam dan utrke, na sinjskom Gradskom bazenu od 7.30 sati, ali organizator neće biti u mogućnosti osigurati majicu. Za sve dodatne informacije ili eventualne upite, pratite Facebook stranicu Cetina Adventure.

Program 6. Salomon Sinj Traila

15. rujna 2023. 19.00 sati putopisno-avanturističko predvanje Odvaži se: 158 vrhova, gost predavač avanturist Daniel Krstulović Opara, Gradski bazen Sinj, ulaz besplatan

16. rujna 2023.  9.30 sati start utrke Čoja i Alka, gradska Pijaca 10.00 start utrke Bara, gradska Pijaca

Od 11 sati Sajam outdoor aktivnosti i lokalnih proizvođača Cetinskog kraja, Gradski bazen Sinj

15.00 sati dječja utrka Sinj Trail

16.00 zajedničko proglašenje pobjednika i druženje

Baš poput ovogodišnjeg slogana POSVE, organizatori podigli ljestvicu i svima koji se pridruže, otrče ili prošetaju nekom od staza ili barem dođu poviriti na sajam, ponuditi najbolje od Sinja. Stoga, dođite, podržite i uživajte u prirodi našeg kraja i gostoprimstvu.

Digiqole ad

Sinj News

Povezane objave